Hoe installeert u een Let’s Encrypt SSL-certificaat

Hoe installeert u een Let’s Encrypt SSL-certificaat

Let’s Encrypt activeren

Voordat u van start gaat met het uitvoeren van onderstaand stappenplan, graag even aandacht voor het volgende:

In het geval dat de onderstaande stappen onjuist zijn uitgevoerd en ons wordt gevraagd de situatie ‘te repareren’ zijn wij genoodzaakt die kosten op basis van nacalculatie in rekening te brengen. Hiervoor geldt een uurtarief van € 65,00.


Het is bij BoomerICT mogelijk om een gratis SSL-certificaat van Let’s Encrypt te installeren. In dit artikel leggen wij je uit hoe je dit zelf kunt doen:
Ga naar je DirectAdmin panel (boomerict:2222)en log daar in.
Nadat u bent ingelogd selecteer je het domein waarop je Let’s Encrypt wilt activeren.
Scroll omlaag totdat u uitkomt bij het menukopje “Advanced Features” en klik linksboven in het menu vervolgens op “SSL Certificates“.

Op de pagina van SSL Certificates selecteert u vervolgens beide bolletjes aan de linkerkant van je scherm zoals hieronder is weergegeven.

Voer de juiste gegevens in. (Let er op dat bij “Common Name” altijd de betreffende domeinnaam staat ingegeven, sommige browsers maken hier soms automatisch iets anders van.) Zodra alle gegevens correct zijn ingevoerd, klik je onderaan de pagina op “Save“.

Wanneer je na het klikken op “Save” de melding krijgt dat een of meerdere gegevens onjuist zijn ingevoerd, keer je weer terug naar de SSL certificaat pagina en controleer en corrigeer je de ingevoerde gegevens (let er op dat je weer beide bolletjes selecteert, anders wordt er een verkeerd certificaat aangevraagd).

Zodra u onderstaande melding te zien krijgt weet je dat het certificaat succesvol uitgeleverd en geactiveerd is.

Keer nu terug naar het overzichtsscherm in DirectAdmin en klik linksbovenin onder het menukopje ‘Your Account” op “Domain Setup“.

 

Klik vervolgens op het betreffende domein waarbij u net het Let’s Encrypt certificaat hebt aangemaakt.
Je ziet nu twee venstertjes. In het bovenste venster vink je het blokje aan wat achter (Secure SSL) staat en klik op save.

Daarna zorgt u ervoor dat bij het tweede venster het onderste bolletje (radio button) geselecteerd is.

Klik nu op “Save”. Wanneer hierna een melding komt klikt u op “OK”.