E-mail instellen Iphone/Ipad

Ga op uw toestel allereerst naar Instellingen en selecteer de optie Accounts en wachtwoorden.

Er komt nu een nieuw scherm naar voren. Klik hier op de optie Nieuwe account.

 

Dan Kiest u Optie Andere

U wordt nu gevraagd om een naam, e-mailadres, wachtwoord en beschrijving op te geven. Uw naam mag u zelf beslissen, en dit is wat een ontvanger als afzender te zien krijgt zodra u hem een mail stuurt. Vul bij e-mail adres en wachtwoord de gebruikersgegevens van uw mailbox in. De beschrijving is niet verplicht, maar mag u wel invullen. Deze is slechts bedoeld om het account eenvoudig terug te kunnen vinden in het overzicht van ingestelde mailaccounts.

Klik na het instellen van de bovenstaande gegevens op Bewaar om door te gaan.

Op het volgende scherm kunt u kiezen of u de mailbox met het protocol POP of IMAP wilt instellen. Dit is volledig afhankelijk van uw persoonlijke voorkeur en mag beide worden gebruikt, maar in het voorbeeld zullen wij gebruikmaken van IMAP.

Vul vervolgens de volgende gegevens in bij zowel de inkomende- als de uitgaande mailserver:

  • Hostnaam: mail.boomerict.nl
  • Gebruikersnaam: Uw volledige mailadres
  • Wachtwoord: Het wachtwoord van uw mailadres

Nadat de bovenstaande gegevens zijn ingevuld kunt u op Volgende klikken om door te gaan.

 

Als u het account succesvol heeft ingesteld zijn de items Verstuurd (sent), Concepten (drafts) en Verwijderd (trash) niet standaard ingesteld, zodat deze op de server worden opgeslagen. Indien u dit wel als standaard ingesteld wilt hebben, dan kunt u de volgende stappen volgen:

U kunt in uw menu gaan naar Instellingen en vervolgens naar Accounts en wachtwoorden. Klik vervolgens het correcte e-mailaccount aan en klik op de volgende pagina vervolgens op Account om de instellingen naar voren te halen.